"Yüksek Lisans Öğrenci Seminerleri"

İKÜ Fizik Bölümü tarafından, 16 Ocak 2024 Salı günü "Yüksek Lisans Öğrenci Seminerleri" düzenlenecek. Yüksek Lisans Seminer dersi çerçevesinde iki öğrencimizin vereceği seminerlere katılımınız bize onur verir.

Fizik Bölümü Yüksek Lisans Öğrenci Seminerleri
16 Ocak 2024 Salı 10:30
Prof. Dr. Erdal İnönü Seminer Salonu

İKÜ Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevim Akyüz'den COVID-19 ve Kanser Karşıtı Buluşlar

Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (ANAS) ile TÜBİTAK arasında imzalanan ortak program kapsamında gerçekleştirilen bir araştırma sonucunda, pirincin hidrolizi esasına dayalı olarak elde edilen katyonik EQRPR peptidinin kullanım imkanı kanser ve COVID-19 enfeksiyonuna karşı mücadelede kepek proteini ve etki mekanizmaları incelenmiştir.

Araştırma; Ulusal Onkoloji Merkezi müdürü Jamil Aliyev, Biyofizik Enstitüsü Müdürü Oktay Gasimov, Bakü Devlet Üniversitesi'nden Prof. Niftali Gojayev ve Türkiye'den İKÜ Fizik Bölümü'nden Profesör Sevim Akyüz'ün liderliğinde gerçekleşmektedir.

“Uzayda Yapılacak Çok İş Var”

Türkiye Uzay Programı’nın hedeflerine ulaşmasında yetişmiş insan gücünün çok önemli olduğuna dikkat çeken İKÜ Fizik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci, “Uzay alanında yapılacak çok iş var. Hatta bu kadar çok değişime ve keşfe açık başka bir bilim alanı yok diyebiliriz” dedi.

“Türkiye Hızla İlerlemeler Kaydediyor”

Jupiter-Saturn El Ele!

21 Aralık 2020'de Jüpiter ile Satürn gezegenleri tek bir yıldızmış gibi gökyüzünde parlayacak. Bu yakınlaşma en son 397 yıl önce gerçekleşmişti, aslında yörüngelerindeki hizalarından sadece yakın görünüyor olacakalr. Bu nadir gerçekleşen olayı AstroBilgi ekibi teleskoplarlaizleme imkanı veriyor. Canlı gözlem, saat 17.30-18.30 saatleri arasında https://www.youtube.com/astrobilgi  kanalından yapılacak. Öncesinde ise Prof. Dr. Dursun Koçer ile Dr. Öğr.