2014 Yılı Etkinlikleri

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nün 2014 yılı içerisinde katıldığı ve gerçekleştirdiği etkinlikleri buradan görebilirsiniz…

İKÜ Fizik bölümünün 2014 yılı içerisinde düzenlediği veya destek verdiği etkinliklerden bazıları aşağıdadır:

• “What is EconoPhysics?” ve “An analysis of the Greek Financial Problem and Eurozone Problem based on EconoPhysics” Semineri, Prof.Dr. Lykourgos Magafas - Doğu Makedonya ve Trakya Teknoloji Enstitüsü (Eastern Macedonia and Thrace Institute of Technology Kavala, Greece), İKÜ Ataköy Kampüsü, İstanbul, 03 Mart 2014.
  • #Astrowinter-Evolution of a star” Red Beard Mercedes Benz Fashion Week İstanbul Defilesi,Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci İKÜ Fizik Bölümü + Türk Astronomi Derneği + Tanju Babacan Modaevi, Mercedes Benz Fashion Week İstanbul, 13 Mart 2014.
  • “Arkeoastronomi” Konferansı, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci, Amatör Astronomlar Kulübü Ekinoks Toplantısı, İstanbul Üniversitesi, Beyazıt, İstanbul, 22 Mart 2014.
  • "Evrende Neler Var?" Konferans - söyleşi, Dr. Öğr. Üyesi Emre Işık, İstanbul Erkek Lisesi Eğitim Kurumları, Cağaloğlu, İstanbul, 13 Mayıs 2014.
  • “Gökbilimin Beklenmedik Yan Etkileri” Konferansı, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci, 4. BİLFEN Gözlem Şenliği, İstanbul, 29 Mayıs 2014.
  • “Evren’de Neler Var?” Konferansı, Prof.Dr. Dursun Koçer, Özel Sahakyan Nunyan Ermeni Lisesi , İstanbul, 30 Mayıs 2014.
  • “Gökbilimin Beklenmedik Yan Etkileri”, Konferansı, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci, 1. Mersin Çocuk Üniversitesi Gözlem Şenliği, Mersin, 03-04 Haziran 2014.
  • “Evren’de Neler Oluyor?” Konferansı, Prof.Dr. Dursun Koçer, 1. Mersin Çocuk Üniversitesi Gözlem Şenliği, Mersin, 03-04 Haziran 2014.
  • “Gökbilim Tarihinden Kesitler” Konferansı, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci, Dursun Koçer  I. Kars Uluslararası Kültür ve Turizm Günleri Gökyüzü Gözlem Şenliği, Kars, 12-15 Haziran 2014.
  • “Hakkari’den İstanbul’a Bilim ve Kültür Köprüsü” 213B669 TÜBİTAK – 4004 Doğa Eğitimi Ve Bilim Okulları Projesi, Yürütücü: Öztabak M.E., 15-22 Haziran 2014, eğitmenler: Prof. Dr. Dursun Koçer, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci
  • “Searching for Dark Matter: First Results from the Large Underground Xenon (LUX) Experiment” Semineri; Dr.Isabel Lopez, (Coimbra Üniversitesi, Portekiz),  İKÜ Ataköy Kampüsü, İstanbul, 15 Temmuz 2014.
  • "Kadim Anadolu’da Gökbilim" Konferansı, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci, 17. TÜBİTAK Ulusl Gökyüzü Gözlem Şenliği, Saklıkent, Antalya, 02 Ağustos 2014.
  • "Gökbilim Notları" Seminerleri, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül F. Yelkenci, Kültür Koleji, 01 Eylül 2014.
  • “Büyük Patlamadan Günümüz Karmaşıklığına Moleküler Evren”, Selçuk TOPAL (Oxford Üniv. Fizik Bölümü), İKÜ Ataköy Kampüsü, 01 Ekim 2014.
  • “Matris-İzole Moleküllerin Konformerlerinin Seçiminde Stratejiler” Dr. Rui Fausto (Coimbra Uni., Portekiz), İKÜ Ataköy Kampüsü, 02 Ekim 2014.
  • "Cüce küresel galaksilerin kimyasal ve dinamik evrimi", Uğur Ural (Leibniz-Institut für Astrophysik, Potsdam), İKÜ Ataköy Kampüsü, 20 Ekim 2014.

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 05/28/2018 - 16:43